Usluge – dermatologija

Uklanjanje kožnih promjena i izraslina

Izlaganjem različitim vanjskim uvjetima, genetskim naslijeđem i starenjem, na koži se pojavljuju promjene i nepravilnosti, koje mogu uzrokovati nelagodu i činiti kožu osjetljivijom. Niz je metoda kojima uklanjamo izrasline i kožne promjene, a od kojih odabiremo onu najidealniju za tretiranje određenog stanja.

Tipovi kožnih promjena i liječenje

Meki fibromi 

Meki fibromi su česta izraslina na koži, promjera od nekoliko milimetara do jednog centimetra, mekane teksture, nalik na čvorić koji je jednim dijelom povezan za kožu. Karakteriziramo ih kao dobroćudne tumore. Meke fibrome, kao i slične kožne privjeske, uklanjamo  plazma ablacijom, za veće promjene argon plazmom ili elektrokoagulacijom (visokom frekvencijom). 

Staračke bradavice

Staračke bradavice ili seboroična keratoza kožna je promjena koju prepoznajemo po tamnim smeđim izraslinama na licu, vratu, leđima i prsima, karakteristična za osobe starije životne dobi. Stanje je bezbolno i bezopasno, a uzrokom nastanka smatra se niz faktora i uvjeta kojima je koža izložena tijekom života. Uklanjamo ih plazma ablacijom, a ponekad laserom. Ponekad, ali rijetko, dolazi u obzir i ekskohleacija (kriruška metod). 

seboreicna-keratoza

Cherry Angiomas

Cherry angiomas ili crveni madeži su male crvene točkice koje se pojavljuju bilo gdje na tijelu. Nisu opasne, ali mogu krvariti ako se područje iziritira. Nastaju skupljanjem malih krvnih žilica, koje im daju prepoznatljivu crvenu boju. Pojavljuju se kod ljudi starjih od 30 godina. Cherry angiomas uklanjamo vaskularnim laserom (Cherylas 980+1470 nm), koji objedinjuje dvije valjne duljine i daje izuzetne estetske rezultate. Vaskularni laser je vrsta diodnog lasera koji objedinjuje dvije valne duljine od: 980 nm koji ima maksimalni spektar apsorpcije u hemoglobinu i 1470 nm koji ima maksimalnu apsorpciju energije u vodi. Laser se koristi za uklanjanje hemangioma veličine do 2 mm. Postupak ima izuzetno povoljne estetske rezultate.

Hemangiomi

Hemangiome prepoznajemo kao nabreknuća crvene boje, koja se uglavnom pojavljuju kod dojenčadi. Spadaju u kategoriju dobročudnih tumora. U nekim slučajevima hemangiome je potrebno tretirati jer mogu uzrokovati komplikacije, posebno ako se nalaze na nezgodnom mjestu; u blizini oko, usta, kralježnice, ili genitalnog područja. Važno je pratiti promjene u veličini i boji zahvaćenog dijela kože i savjetovati se s liječnikom u vezi mogućeg liječenja. Liječenje je moguće vaskularnim laserom, oralno propranololom, lokalnim korištenjem tilolola, imunosupresivima poput sirolimusa ili rjeđe kirurškim zahvatom

Lipomi

Lipomi su potkožne nakupine masti, okruglastog oblika i meke na dodir. Najviše ih pronalazimo na gornjem dijelu tijela, vratu i podlakticama, a učestaliji su kod žena. Iako lipomi nisu opasni, mogu stvoriti osjećaj nelagode i utjecati na estetski izgled kože. Uklanjaju se kirurški ili isisavanjem masnog tkiva.

Cijene

Metoda koju koristimo za uklanjanje kožnih promjena ovisi o vrsti promjena i izraslina na koži. Ovisno o ozbiljnosti problema, neke tretmane je potrebno i ponavljati.  Više o pojedinostima cijena zahvata pogledajte u našem cjeniku putem poveznice u nastavku. 

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb