Usluge – venerologija

Plazma ablacija - Uklanjanje kondiloma ili spolnih bradavica

Kondilomi ili spolne bradavice su kožne izrasline koje se pojavljuju na genitalijama ili u području oko njih, a posljedica su infekcije spolno prenosivih bolesti. Najčešći uzročnik kodiloma je infekcija HPV-om (Humani papiloma virus), koji zahvaća i do 80% spolno aktivnih ljudi u jednom periodu njihovog života. Postoji nekoliko načina uklanjanja kondiloma, a među najsuvremenijim metodama koristi se tretman Plasma ablacija (ERBE ARGON PLASMA i Plasma Pen). Zahvat je brz i jednostavan, a pruža maksimalnu učinkovitost.

Prijenos kondiloma
Spolne bradavice se gotovo uvijek prenose spolnim kontakom sa zaraženom osobom. Treba napomenuti kako bradavice (kondilomi) ne moraju biti vidljive kako bi došlo do infekcije. Čak i ako vaš spolni partner nema simptome spolnih bolesti, postoji mogućnost da vam je prenio infekciju zbog koje se pojavljuju promjene na koži genitalnog područja. Faktori rizika koji povećavaju šansu zaraze uključuju: prakticiranje nezaštičenih spolnih odnosa, učestalo mijenjanje spolnih partnera, spolni odnos s osobom čiju povijest spolnih odnosa ne poznajete, početak spolnih odnosa u mlađoj dobi, i oslabljen imunološki sustav.

Simptomi
Kondilome ili spolne bradavice prepoznajemo kao male, roskasto smeđe izrasline, široke nekoliko milimetara i često bezbolne na dodir. Kožne promjene koje ukazuju na postojanje infekcije najčešće se pojavljuju na genitalijama ili u području oko genitalija. Kod muškaraca je to glavić (vršak penisa), tijelo penisa, mošnja, skrotum i anus; a kod žena vulva, zidovi vagine, anus i okolno područje.

Liječenje

Tijek zahvata
U Dr. Zekić Klinici uspješno i bez komplikacija uklanjamo kondilome ili spolne bradavice Plasma ablacijom. Najnovija metoda uklanjanja kondiloma ili spolnih bradavica – Plasma ablacija (ERBE ARGON PLASMA i Plasma Pen), koristi izboje električne energije, dovodi zrak u stanje plazme i postupkom karbonizacije, na iznimno visokim temperaturama, uklanja kožne promjene s velikom preciznošću. Tretman omogućuje iznimne estetske rezultate, bez oštećenja okolnog tkiva i s minimalnom šansom za recidiv – povratak simptoma. Sam zahvat može uzrokovati blažu bol, ali prema želji pacijenta primjenjujemo lokalni anestetik za potpuno otklanjanje osjeta.

Oporavak
Nakon uklanjanja kondiloma, tretirano područje bit će u potpunosti očišćeno od kožnih izraslina, međutim moguće su blaže iritacije kože i pojava krasti. Trajanje oporavka ovisi o količini bradavica koje smo uklonili, a najčešće je od 3 do 14 dana. Preporučamo izbjegavanje spolnih kontakata u tom razdoblju. Uspješnost uklanjanja kondiloma, ali i prevencije recidiva veća je od 94 posto. 

Cijena
Cijena Plasma ablacije, tretmana uklanjanja kondiloma, ovisit će o vrsti i količini bradavica. O pojedinostima cijene pročitajte u našem cjeniku na poveznici u nastavku.

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb