Usluge – sportska medicina

Udarni val

Terapija udarnim valom ima široku primjenu u fizioterapiji i sportskoj medicini, a koristi se u liječenju različitih stanja vezanih uz mišićno-koštana tkiva. Radi se o neinvazivnoj metodi koja uz pomoć zvučnih valova prodire u tkivo kroz kožu i izaziva proces zacjeljivanja u tijelu, otklanja bol i razbija tvrde tvorbe (kalcifikate). Posebno se koristi kod bolova u mišićima i ligamentima, kroničnih upala, izraslina na kostima i kalcifikata u mišićima i tetivama. Dok ni jedna od dugih metoda ne pokazuje učinak, udarni val pomaže pri stanjima kao što su teniski lakat, petni trn, kalcificirajući tendinitis ramena, bolovi u Ahilovoj tetivi i skakačko koljeno.

Tehnologija udarnog vala prvotno se koristila u razbijanju bubrežnog kamenca još 1980ih godina, a zatim se proširila u uporabi. Praksa pokazuje kako udarni val pospješuje protok krvi i potiče obnovu tkiva, što je izuzetno korisno prilikom oporavka od ozljede tetiva, ligamenata i kostiju. Metoda se najčešće koristi u predjelima stopala, lakta, ramena, koljena, kuka, nogu i leđa. Velik broj stručnjaka zamjenjuje invazivne metode liječenja i uporabu lijekova metodom udarnog vala, koja se pokazala uspješnom u procesu rehabilitacije i rješavanju akutne boli. Danas je sastavni dio u oporavku profesionalnih sportaša kod kojih, zbog izražene fizičke aktivnosti i zadobivenih trauma, često nailazimo na probleme muskuloskeletnog sustava.

physical therapy of the knee and the foot with shock wave

Tijek zahvata i oporavak

Zahvat traje oko 15 minuta, bezbolan je, ali može izazvati nelagodnost ovisno o mjestu koje se tretira, dok neki osjećaj opisuju kao ugodnu bol. Napredak je vidljiv već iza prvog zahvata, a najčešće su potrebna 2 do 3 tretmana koja se izvode u razdoblju od 6 do 12 tjedana za potpuni oporavak. Moguće su blaže nuspojave koje uključuju natečenost i osjetljivost tretiranog područja. Uz to se preporuča izbjegavanje protuupalnih lijekova prilikom oporavka, jer je reakcija upale dio djelovanja udarnog vala.

Cijena

Više o cijeni terapije udarnim valom saznajte u našem cjeniku putem poveznice u nastavku. 

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb