Usluge – alergologija i imunologija

Test na nutritivne, inhalacijske i kontaktne alergene

Alergijski test provodi se u svrhu ispitivanja osjetljivosti organizma na određenu supstancu. Izvodi se na dva načina: uzimanjem uzorka krvi i testom na koži, a prethode mu konzultacije. Liječnik će zabilježiti podatke o vašem stilu života, navikama i povijesti bolesti unutar obitelji, a uputit će vas i na prestanak uzimanja lijekova koji utječu na rezultate testiranja (antidepresivi, kortikosteroidi, antihistamini…).

Krvni test na alergije ispituje prisutnost imunoglobina E (IgE) u krvi – antitijela koje uzrokuje alergije. Povišena razina imunoglobina E prilikom izlaganja alergenu uz kojeg se povezuju simptomi, ukazuje na postojanje alergije.
Prilikom kožnog testa na alergene, dio kože nadražujemo iglom s malim dozama supstance koju ispitujemo, a potom zablježavamo reakciju kože i utvrđujemo postojanje alergije.
Izrazito je važno da prilikom testiranja na alergije liječnik bude upoznat sa svim detaljima, simptomima i prethodnim reakcijama pacijenta na nutritivne, inhalacijske i kontaktne alergene. Na taj način ispitivanje se provodi ciljano i daje brže rezultate.

allergist doing skin prick allergy test on a patient arm closeup

Cijena

Više o cijeni testiranja na nutritivne, inhalacijske i kontaktne alergene saznajte u našem cjeniku putem poveznice u nastavku. 

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb