Usluge – sportska medicina

RET TECAR terapija

RET TECAR uređaj primjenjujemo u slučaju bolova u mišićima i zglobovima, zakočenosti u vratu i leđima, rješavanju masnog tkiva, kod reumatizma i osteoartroze te brojnih drugih stanja. Uz svoju široku namjenu, ova metoda pokazala je izrazito dobre rezultate u sportskoj medicini. Unošenjem topline duboko u mišićno ili vezivno tkivo, smanjuje se tenzija, otklanja bilo kakva bol ili nelagoda, te se tijelo priprema za daljnju aktivnost. Samim zagrijavanjem mišića mogućnost bilo kakvih ozljeda se znatno smanjuje ili svodi na minimum.

Poteškoće u funkciji organa za pokretanje mogu ozbiljno ugroziti kvalitetu života ili utjecati na tjelesnu pokretljivost i mogućnost bavljenja sportom. Bolesti mišića, vezivnih tkiva i kostiju grupno nazivamo reumatskim bolestima. Uz kronične upale zglobova, odnosno osteoartrozu, ovakav tip bolesti nerijetko se javlja u sportaša zbog izražene fizičke aktivnosti i pojačanog trošenja kostiju i mišića. Kod ovakvih stanja potreban je brz terapijski učinak, duboko prodiranje topline i stimulacija tkiva.

RET TECAR

Tijek zahvata

Uz pomoć električne energije i topline, ublažavamo bolove, modificiramo upalu te ubrzavamo cijeljenje. RET TECAR terapija neinvazivna je metoda koja potiče prirodne fiziološke procese regeneracije u mišićno-vezivnom tkivu. Riječ je o elektroterapijskoj tehnologiji koja emitira energiju visoke frekvencije. Nakon tretmana cirkulacija je znatno pojačana, samim time i obnova tkiva, a upalni procesi modificirani. RET TECAR terapija osobito je učinkovita kod stanja koja se javljaju kod profesionalnih sportaša, jer ubrzava oporavak i smanjuje rizik novih ozlijeda. Uz to, primjenjuje se i u tretiranju masnih naslaga i celulita, a skupa s restriktivnim dijetama i mezoterapijskim postupcima, daje izvrsne rezultate.

Zahvat traje 30 minuta, a izvodi se na način da se elektrodom koja ispušta toplinu nježno masira zahvaćeno područje. Rezultati u smanjenju napetosti i boli vidljivi su već nakon prvog tretmana, a ovisno o potrebi pacijenta zahvat ponavljamo do potpunog otklanjanja boli ili u svrhu prevencije, u razmaku od jednog do nekoliko tjedana.

Cijena

Više o cijeni terapije RET TECAR uređajem saznajte u našem cjeniku putem poveznice u nastavku. 

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb