Usluge – sportska medicina

PRP - tretman vlastitom krvlju

PRP ( Platel Rich Plasma) injekcije su oblik terapije kojom se uz pomoć vlastite krvi pacijenta potiče proces zacjeljivanja oštećenih tkiva. Metoda je to koja je postala izrazito popularna među svjetski uspješnim sportašima, zbog čega je i zadobila medijsku popularnost. Iskazala se uspješnom u procesu oporavka od ozljede i zadnjih 10 godina se intenzivno primjenjuje u području sportske medicine.

PRP je krvna plazma bogata trombocitima, bioaktivnim proteinima i stimulatorima rasta, odnosno tvarima koje naše tijelo inače koristi u procesu samoizlječenja. Upravo zbog toga ona utječe na formiranje novih stanica i regeneraciju tkiva. Uz pomoć injekcija s koncentracijom trombocita iz krvi pacijenta pospješuje se zacijeljivanje oštečenih ligamenata, tetiva, mišića i zglobova. Cjepivo se proizvodi od jedne do nekoliko eprueta krvi pacijenta. Centrifugiranjem krvi koncentriraju se trombociti, koji se potom direktno ubrizgavaju u oštećeno ili bolesno tkivo. Na ovaj se način stimulira i povećava broj obnavljajućih stanica koje tijelo proizvodi. 

PRP

Injekcije se mogu primjenjivati u bilo kojem području mišićnog sustava. S obzirom da se injekcijom u organizam ubrizgava samo plazma dobivena iz krvi pacijenta, bez dodatka drugih supstanci, ovaj postupak predstavlja sigurno rješenje u liječenju ozljeda i ne donosi opasnost od štetnih posljedica.

Tijek zahvata

Zahvat PRP injekcijama traje 10 – 15 minuta, nije bolan, ali izaziva tek blažu nelagodu. Većini pacijenata dovoljna je i samo jedna doza injekcije, a u slučajevima težih ozljeda mogu biti potrebne i do 3 doze, primljene u razmaku od nekoliko tjedana. (Može se primiti neograničen broj doza, ali ako ne pomaže iza treće doze treba koristit drugu metodu). Nuspojave mogu uključivati blage bolove ili natečenost što traje do otprilike 3 dana iza zahvata. Rezultati u oporavku tkiva obično se primjećuju u razdoblju do 6 tjedana, a potpuni oporavak u razdoblju do 12 tjedana.

Cijena

Više o cijeni PRP tretmana u sportskoj medicini saznajte u našem cjeniku putem poveznice u nastavku. 

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb