PRP tretman protiv ĆELAVOSTI

Napisao: Dr. Josip Zekić, Specijalist dermatovenerolog

PRP ili „platelet-rich plasma“ tretman popularni je oblik neinvazivne regenerativne medicine koji se temelji na principu sposobnosti prirodne regeneracije kože pod utjecajem faktora rasta iz trombocita.

Tijekom PRP tretmana od pacijenta se prikuplja mala doza krvi iz koje se procesom centrifugiranja izdvaja bogati koncentrat prirodne plazme od ostalih dijelova krvi. Plazma je tekući dio krvi koji se prvenstveno sastoji od vode i proteina i služi za raznošenje crvenih krvnih stanica, bijelih krvnih stanica i trombocita kroz cijelo tijelo. Pomoću centrifugiranja prikuplja se plazma bogata faktorima rasta, proteinima te najbitnije trombocitima („platelets“), krvnim zrncima odgovornim za obnavljanje tkiva. Obogaćena centrifugirana plazma zatim se unosi izravno u tkivo. Tako se oslobađaju faktori rasta pomoću kojih se potiče razvoj i povećava broj regenerativnih stanica na tretiranom djelu tijela.

PRP se koristi za nekoliko različitih tretmana poput regeneraciju oštećenih ligamenata, mišića i zglobova, regeneraciju kože lica, ali se pokazao posebno efikasan u borbi protiv gubitka kose odnosno muške i ženske ćelavosti. PRP tretman na području vlasišta potiče prirodni rast kose, održavanje preostalih vlasi pomoću povećanog protoka krvi potaknutog regeneracijom izazvanom trombocitima iz plazme. Tako se razvijaju nove stanice i počinje regeneracija tkiva nužna za održavanje zdravlja folikula i nastanak novih na problematičnim područjima.

PRP ćelavost Dr. Zekić

U Holistic centru PRP tretman jedan je od najizvođenijih zahvata s preko 1000 odrađenih tretmana. Prepoznali smo potencijal i mogućnosti ove revolucionarne metode pomoću koje su izliječene brojne ozljede, revitalizirana mnoga lica i spašene razne frizure. U konzultaciji s našim doktorom proći će te i kroz dodatne suplemente koji su se pokazali posebno djelotvorni u kombinaciji s PRP tretmanom u borbi protiv ćelavosti. Pomoću moderne dermatologije i medicine počinje prava bitka protiv muške i ženske ćelavosti kojoj se u prvoj fronti možete pridružiti u Dr. Zekić Holistic centru.