MESOTHREADS - Oblikovanje lica mezonitima

Napisao: Dr. Josip Zekić, Specijalist dermatovenerolog

Što su mezoniti?

· Jedini oblik facelifta koji ne zahtijeva kiruršku proceduru

· Inovativna korejska metoda učvršćivanja lica pomoću sterilnih, reapsorbirajućih niti

· Tretman odobren od Europskog Instituta za testiranje i certifikaciju

· Koristi se primarno za ublažavanje bora, toniranje i oblikovanje lica

· Bezopasna metoda, bez trajnih nuspojava

Mezoniti su tanki, biorazgradivi končići pomoću kojih se oblikuje, izravnava i konturira lice bez kirurški invazivnog zahvata. Po cijeloj svojoj dužini imaju sitne nabore pomoću kojih se pričvršćuju na donji dio kože te oblikuju i stežu lice po željenim konturama.

Preteča tretman Mezonitima tretman je zlatnim nitima koje su se koristile na isti način poput mezoniti, samo su imale druga svojstva. Budući da zlatne niti nisu bile biorazgradive često su se javljale se komplikacije i postupak se polako napustio. Mezoniti zbog svoje biorazgradivosti ne nose rizike poput zlatnih niti te se nakon određenog vremena polako počinju razgrađivati u vodu i ugljikov dioksid. Nastali spoj pod kožom privlači crvena krvna zrnca koja doprinose porastu prokrvljenosti i cirkulacije toga područja rezultirajući nastankom novog kolagena.

 Organizmu treba između 9-12 mjeseci da nit u potpunosti razgradi. Tijekom tog perioda se formiraju stabilna vlakna kolagena koja održavaju formu lica oblikovane mezonitima u prosjeku još dvije do tri godine.

Mezonitima tretiramo:

· Područje čela – oblikovanje položaja obrva, učvršćivanje i stabilizacija kapaka, ispravljanje asimetrije obrva

· Volumen i položaj obraza

· Bore od nosa do usana (“nazolabijalni” nabori)

· Bore na rubu usana (“smijalice”) i višak kože od usana do brade

· Zatezanje viška kože na čeljusti

· Zatezanje kože na vratu

Zahvat traje od 30 min do 60 min i provodi se pod lokalnom anestezijom, nakon čega se pacijent normalno vraća svojim uobičajenim aktivnostima.

U Holistic centru posjedujemo potrebno znanje i vještinu kako bi vas posavjetovali o najboljim metodama dostizanja vaše istinske ljepote. Mesothread tretman je naša svakodnevna aktivnost i imamo svu nužnu certifikaciju i edukaciju kako bi vam pružili najbolju uslugu.