Usluge – sportska medicina

Liječenje išijasa - boli u leđima

Išijas je bol koja se širi ishijadičnim živcem, koji seže od donjeg dijela kralježnice do nogu preko stražnjice i uzrokuje neugodnu bol. Bol je srećom prolazna, a traje do 2 mjeseca. Često se prvo jave simptomi utrnulosti, ukočenosti i slabosti. Bol se može sijevati kroz stražnjicu u bedro, te kroz potkoljenicu do stopala. Obično zahvaća jednu stranu tijela. Bolovi se mogu o pojačavati, a izraženi su prilikom kihanja ili kašljanja. Dugo sjedenje i ležanje pogoršavaju simptome. Uzroci su nepravilno i neprimjereno podizanje tereta, rotacija trupa s istovremenim savijanjem ili ispravljanjem trupa, degenerativne promjene kralježaka i intervertebralnih diskova.

Hernija diska je oštećenje zbog kojega unutarnji želatinozni dio diska može iscuriti te pritisnuti živac što uzrokuje bol. Javlja se u lumbalnom i cervikalnom dijelu kralježnice. Kod diskus hernije u donjem dijelu leđa može doći, uz standardne simptome išijasa, i do utrnulosti. Hernija diska je često stanje, a 60% ih dovede do išijasa. Kod hernije diska bolovi mogu pojačavati tjednima. Hernija diska je najčešći, ali ne i jedini uzrok išijasa. Drugi uzroci su lumbalna stenoza, tumor na kralježnici itd.

Liječenje

Liječenje hernije diska ovisi o tome kako je disk iskliznuo te koliko je veliko oštećenje nastalo. Poput svega drugog pristup je individualan, ovisno o stanju bolesnika. Fizikalna terapija može pomoći, uz pridržavanje savjeta o promjenama položaja i ustrajnosti u vježbama za donji dio kralježnice, a ono čime vam mi možemo akutno pomoći je primjena laserske terapije i koktela analgetika, vitamina, relaksansa koji će u kratkom vremenu smanjiti bol i olakšati povratak u normalni život.

Cijena

Više o cijenama tretmana liječenja išijasa saznajte u našem cjeniku putem poveznice u nastavku. 

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb