Usluge – dermatologija

Lasersko uklanjanje gljivičnih infekcija

Gljivične infekcije noktiju prepoznatljive su po promjenama u boji, teksturi i debljini inficiranog nokta. Povećan rast gljivica obično započinje na koži stopala ili dlana, a potom se proširi i na tkivo nokta gdje postaju vidljive manje, bijele i žute mrlje. Postepeno dolazi do sve izražajnijih simptoma – nokat postaje zadebljan i mijenja boju u žuto smeđu, a rastom gljivica može doći i do odvajanja nokta od kože.

Gljivične infekcije noktiju nešto su učestalije kod muškaraca i starijih ljudi, a uvjeti koji pospješuju razvoj gljivica povezani su s životnim navikama, lošom higijenom i dolaskom u kontakt sa zaraženom osobom (primjerice dijeljenjem tenisica ili čarapa i boravkom u prostorima poput javnih bazena i teretana). Neki od ostalih faktora su: genetika, slaba cirkulacija, i druge bolesti i sindromi poput dijabetesa.  U većini slučajeva gljivične infekcije nisu bolne i ne utječu na svakodnevni život, ali izbjegavanjem liječenja povećava se rizik od gubitka nokta ili razvoja upale kože u okolnom području. Uz to, gljivične infekcije su vidljiva promjena teksture nokta i većina pacijenata ih rješava iz estetskih razloga.

Liječenje

Kod ljudi koji su skloniji razvoju gljivičnih infekcija one mogu predstavljati dugogodišnji problem. Neke od metoda liječenja gljivičnih infekcija mogu uključivati primjenu lijekova na inficirano mjesto ili oralnu konzumaciju lijekova, međutim ove tehnike iziskuju puno vremena, mogu uzrokovati nuspojave, i ne rezultiraju uvijek uspjehom u rješavanju infekcije. Sve popularnija metoda je lasersko uklanjanja gljivičnih infekcija – brza, bezbolna i djelotvorna tehnika, koja u nekoliko tretmana u potpunosti uklanja gljivice. Valna duljina od 980 nm, koju koristimo u Dr. Zekić klinici, idealna je za nokte koji su oboljeli od gljivične infekcije, jer lasersko svjetlo interferira s gljivičnim strukturama i nepovratno ih uništava.

Cijena

Više o cijeni laserskog uklanjanja gljivičnih infekcija noktiju saznajte u našem cjeniku putem poveznice u nastavku. 

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb