Usluge – sportska medicina

Injekcije kolagena

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu. Čini čak 30 posto od ukupnog proteina u organizmu, a zaslužan je za izgradnju kože, mišića, kostiju, ligamenata, tetiva, i ostalih vezivnih tkiva. Peptidi kolagena pridonose snažnijim mišićima, izdržljivom organizmu, obnovi zglobova i održavanju i povećanju mišićne mase.

U kombinaciji s treningom izdržljivosti, suplementacija peptidima kolagena poboljšava sastav tijela i pridonosi čvrstoći tijela u izlaganju naporima. Kolagen postaje sve popularnija sastavnica u liječenju sportaša nakon povrede, ali i u samoj prevenciji ozljeda tijekom profesionalnog bavljenja sportom. Posebice je važan u jačanju i procesu obnove vezivnog tkiva, odnosno tetiva i ligamenata, koji su pod stalnim opterećenjem tijekom bilo kakvog pokretanja, a čije zacjeljivanje može trajati izrazito dugo. Povrede vezivnih tkiva ili mišića za sportaše mogu značiti ozbiljne posljedice, a u težim slučajevima i prekid karijere. Uz pravilan pristup treninzima i odmor, suplementi kao što je kolagen pomažu u boljoj izvedbi sportaša i čine tijelo otpornijim na povrede.

Drugi razlog za suplementaciju kolagenom može biti životna dob. Sa starenjem dolazi i gubitak snage skeletne mišićne mase, što utječe na mobilnost i kvalitetu života. Kolagen pomaže muškarcima koji pate od sindroma kao što je sarkopenija – gubitak mišićne mase, te pridonosi povratku izgubljene snage. Omogućuje poboljšanje kod simptoma boli i funkcije u bolesnika s osteoartritisom i drugim artritičnim stanjima, odnosno bolestima zglobova.

Cijena

Više o cijeni injekcija kolagena saznajte u našem cjeniku putem poveznice u nastavku. 

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb