Usluge – sportska medicina

Injekcije hijalurona

Injekcija hijaluona koristi se u tretiranju osteoartritisa koljena i poboljšanju funkcije zgloba koljena.  Hijaluronska kiselina je gelasta supstanca, koja djeluje kao lubrikant, a prirodno se nalazi u ljudskom tijelu gdje pospješuje razvoj kostiju i štiti od upala zglobova.  Zdrav zglob koljena sadrži do 4 ml zglobne tekućine, a njezina glavna sastavnica je hijeluronska kiselina, koja zbog svoje viskozne strukture omogućuje da površine kostiju prekrivene hrskavicom klize jedna o drugu i djeluje kao jastuk za zaštitu zglobova od udarca. 

Intenzivno bavljenje sportom ujedno znači i izlaganje mehaničkom stresu, što može dovesti do oštećenja hrskavičnog i koštanog tkiva i postupnog razvoja osteoartritisa. Kod pacijenata se javlja bol, osjetljivost, ukočenost, natečenost i smanjena pokretljivost u području zgloba. Injekcije hijaluronskom kiselinom mogu se primjenjivati u slučajevima kada je postupno došlo do oštećenja hrskavice, što zbog bavljenja sportom, što zbog starenja, ili kod iznenadne traume koja je izazvala bol ili oštećenje. Osim što pruža olakšanje i povratak normalnoj fizičkoj aktivnosti, hijaluronska kiselina štiti hrskavično područje od nastanka novih oštećenja i pogoršanja situacije.

Goran Reljić dr Zekić tretman

Tijek zahvata

Prilikom zahvata mala količina hijeluronske kiseline (2 ml) direktno se ubrizgava u zglobnu kapsulu i povećava fluidnost oštećenog područja. Cilj zahvata je nestanak boli u koljenu, olakšano kretanja zgloba, smanjenje trenja i usporavanje daljnjeng razvoja bolesti. Postupak traje oko 15-20 minuta, a rezultati su primjetni odmah i traju do 6 mjeseci. Uglavnom nema nikakvih nuspojava, ali u rijetkim slučajevima moguća je primjerice alergijska reakcija ili pojava boli iza uboda.

Cijena

Više o cijeni injekcije hijalurona saznajte u našem cjeniku putem poveznice u nastavku. 

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb