Fitoterapija

  • Savjetovanje
  • Abnoba viscum terapija
  • Antiox infuzija
  • Savjetovanje o prehrani i fitoterapiji onkoloških bolesnika
  • Savjetovanje o prehrani i fitoterapiji bolesnika s upalnim bolestima crijeva
  • Savjetovanje o prehrani i terapiji bolesnika s imunološkim bolestima
  • Propisivanje vježbanja prema zdravstvenom stanju

Fitoterapija

Fitoterapija

Dogovorite svoje konzultacije sa dermatologom!
Fitoterapija

Ljekovito bilje i pripravci od ljekovitog bilja najstariji su način liječenja različitih bolesti. Fitoterapija danas predstavlja osnovu očuvanja zdravlja i dodatnu mogućnost prevencije i liječenja blažih oblika bolesti.

Stoljeća uporabe u narodnoj medicini potkrijepljena su današnjim znanstvenim i kliničkim istraživanjima o djelotvornosti i neškodljivosti pa modernu fitoterapiju ne smijemo nikako svrstavati u alternativnu medicinu, već je sagledavati kao dio znanstvene medicine.

Kod provođenja fitoterapije treba biti strpljiv jer su djelovanje, a time i rezultati spori. Unosimo u organizam fitoterapijom vrlo vrijedne tvari (eterična ulja, vitamine, prirodne antioksidanse, flavonoide, minerale, enzime… ), te ga jačamo i činimo otpornijim, poboljšavamo metaboličke procese, odstranjujemo štetne tvari iz organizma.

Ljekovito bilje danas se primjenjuje u različitim farmaceutskim oblicima: vodene iscrpine biljnih droga (infuzi, dekokti, macerati), etanolne iscrpine (tinkture-biljne kapi), uljni macerati, sirupi te kapsule i tablete.

Tvari važne za učinak biljke često puta se nalaze samo u jednom dijelu biljke pa se upravo taj dio koristi kao biljna droga, a da bi iz biljke iscrpli djelatne tvari najčešće je potapamo u vodu.

Pošto se koriste biljke iz prirode neželjene nuspojeve su svedene skoro na nulu.

Abnoba viscum

Ekstrakti imele koriste se u terapiji raka već više od 90 godina. Trenutno su među lijekovima protiv raka najčešće u Njemačkoj i tako su postali standardna biljna terapija u integrativnoj onkologiji. Nijedna druga biljna medicina nije bila predmet toliko znanstvenih studija.

Također se pokazalo da je imela pomogla pri jačanju imuniteta i tijelo se brže očistilo od otrova pri kemoterapiji.
Istraživanja pokazuju da je iz tih razloga ova biljka korisna u borbi protiv tumora općenito. U istraživanju doktora Kurta Zankera sudjelovalo je 429 pacijenata, a njihovi su rezultati uspoređeni sa 375 bolesnika koji su klasično liječeni.
Na kraju usporedbe došlo se do zaključka da je u grupi pacijenata liječenih imelom nuspojave kemoterapije imalo samo 19 posto, dok je u drugoj grupi liječenje kemoterapijom osjetilo čak 48 posto pacijenata. Još važniji je podatak da se za 32 posto pacijenata koji su liječeni i imelom očekuje da će živjeti pet godina duže od predviđenog.

 

Antiox infuzija

Antiox terapije se provode putem infuzije. Koriste se infuzije u kojima su kokteli vitamina, minerala, aminokiselina i tako dalje.
U prosjeku je potrebno četiri do šest dolazaka na infuziju u razmacima od dva do četiri tjedna. Broj dolaska ovisi o vrsti infuzije kao i o željenim rezultatima.
Antiox infuzija se koristi ako ste umorni i trebate energiju, ako trebate bolju koncentraciju, ako hoćete jačati imunitet ili topiti mast.


2020. © Dr. Zekić Holistic Centar Zdravlja 2020 - All Rights Reserved.