Usluge – dermatologija

Dermatološki pregled

Koža je najveći i najizloženiji organ ljuskog tijela. Odražava zdravlje tijela i djeluje kao zaštita od ozljeda i mikroorganizama. Nažalost, prije ili poslije svi imaju neku vrstu kožne bolesti – dojenčad, djeca, tinejdžeri, odrasli i stariji. Jedan od šest (15%) svih posjeta obiteljskom liječniku vezan je za bolesti kože. Dermatologija se neprestano prilagođava kako bi se suočila sa promjenjivim medicinskim izazovima našeg društva. Novi lijekovi mogu izazvati neobične nuspojave; pesticidi, industrijski spojevi i kozmetika kontinuirano predstavljaju nove dermatološke probleme.

Više slobodnog vremena i rada na otvorenom povećava izlaganje suncu i drugim opasnostima koje mogu uzrokovati kožne bolesti. Sve ovo dovodi do naglog napretka dermatologije u svim poljima djelovanja i širenja dijagnostičkih i terapijskih postupaka. Ono što je izuzetno bitno za uspjeh liječenja bilo koje kožne bolesti je pravovremeni dermatološki pregled, koji rezultira ranim postavljanjem dijagnoze i ranim liječnjem čime se postižu značajno bolji rezultati liječenja i time i zadovoljstvo pacijenata.

pregled madeža

Inicijalni dermatološki pregled

Dermatološki pregled uključuje  detaljnu anamnezu pacijenta na dosadašnje bolesti i stanja kao i detaljan anamnestički uvid u tijek sadašnje bolesti ili stanja te klinički dermatološki status. Također se obavlja dijagnostika kože kao i općeg stanja pacijenta.

Mikološka obrada nativno

Mikološka obrada uključuje mikroskopski pregled nativnog preparata skarifikata kože ili nokta kojim se mikroskopski detektiraju elementi gljiva odnosno dermatofita kvasaca i plijesni.

Cijena

Više o cijenama dermatološkog pregleda saznajte u našem cjeniku putem poveznice u nastavku. 

Naručite se

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak  9:00-21:00

Adresa:

Kraljevićeva ulica 16, 10000 Zagreb